sabinasskafferi

[kesoplättar]

Publicerad 2011-05-02 12:00:37 i GI/LCHF/Lågkalori,

kesoplättar är så jäkla gott!
jag har provat att äta med rivet äpple till, kalasgott. tänker du inte på kolhydraterna så är äpple smarrigt till (14,6g kollisar/100g).
Jag har nu gjort plättar med hackade jordgubbar i. smaskens (ca 8g kollisar/100g) så det rekommenderar jag starkt.
Med en klick grädde till så blir det så gott så man dör.

10 plättar:
250g keso
2 ägg
1/2 msk fiberhusk (finns bland glutenfria produkterna).

Blanda samman alltihopa, låt svälla i ca 6 minuter.
Klicka ut smeten i en plättlagg, eller som små plättar i en stekpanna.
Stek på medelhög värme, 3 min på varje sida.
Rör inte plättarna medan dom steks.

Klart!

Lchf pizza - 6 port

Publicerad 2011-05-01 15:20:26 i GI/LCHF/Lågkalori,

Botten:

120 g Philadelphiaost
4 ägg
1,8 dl vispgrädde
280 g ost

Pizzasås

Jag gjorde en egen sås på:
Knappt 1 burk tomatkross som jag drog några varv med mixern. 38,5
1 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk torkad oregano
1 grönsaksbuljong
1-2 msk persilja, frusen/ färsk eller 1 tsk torkad
1 vitlöksklyfta (pressad)
svartpppar efter behag
en nypa salt

Koka upp och låt småputtra.

Gör så här:
Ugnen 175 grader.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop philadelphiaost, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen (först såsen, sedan osten, sedan resten av toppingen!).
Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.

Kolhydrater/port utan topping: 49,7

lchf snickersbitar

Publicerad 2011-05-01 15:08:28 i GI/LCHF/Lågkalori,

200 g mörk choklad 70% 126g
1 dl ekologiskt osötad jordnötssmör 14,3g
1 dl salta jordnötter 8,2

Smält chokladen över vattenbad
Värm jordnötssmöret tillsammans med jordnötterna (svag värme!)
Häll upp hälften av chokladen på bakplåtspapper och låt svalna. Bred sedan jordnötsröran ovanpå och toppa med resterande choklad.
Låt kallna i kylskåp och skär sedan i rutor!

Antal kolhydrater/ plåt: 148g!

Lchf ugnspannkaka

Publicerad 2011-05-01 14:58:11 i GI/LCHF/Lågkalori,

3 paket bacon
8 st ägg
1,5 dl grädde 4,5
250 gram keso 5
150 gram fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost) 2,1
Sätt ugnen på 225g. Finstrimla bacon och fördela på en långpanna. Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte – det räcker att det blandar sig. Strö den rivna osten på baconet och sen äggstanningen över det. Grädda till pannkakan är vackert bubblig och fått gyllebrun yta. Ca 20 min.
Servera med lättsockrad/osockrad lingonsylt!

receptet kommer från 56kilo.se

kolhydrater i hela plåten: 11,5 kolhydrater
kolhydrater/portion:

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela