sabinasskafferi

Pajfyllningar

Publicerad 2011-03-24 20:43:24 i Ta tillvara på rester,

Knaperstekt bacon och parmesanost

Tacofärs

Halverade körsbärstomater och fetaost

du kan i princip ha i vaaad du vill i dina pajer!
Endast fantasin sätter gränser.

till alla pajer behöver du (anser jag) dock äggstanning.
Till 3 mindre pajer behöver du 4dl mjölk och 4 ägg + salt och peppar som blandas ihop. Inge mer inge mindre. Det här häller du över fyllningen innan du skjutsar in pajen i ugnen.

På tacofärsen strödde jag även över lite riven ost, men det gör man som man vill med.

Pajskal

Publicerad 2011-03-24 20:39:56 i Övriga middagstips,

ca 12 portioner (alltså, två stora eller tre mindre pajer)!
Ingredienser:
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
250 g smör
5-6 msk vatten
Såhär gör du:
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Fördela degen i pajformer.
Sätt ugnen på 200 C och låt skalen stå i formerna i ca 10 minuter.
Ha i fyllning, skjutsa in pajerna i ugnen och låt stå i mitten i ca 40-50 minuter eller tills fyllningen har fått färg och har stelnat.
Klart!
Pajdeg kan med fördel frysas in om man får deg över.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela