sabinasskafferi

Lchf pizza - 6 port

Publicerad 2011-05-01 15:20:26 i GI/LCHF/Lågkalori,

Botten:

120 g Philadelphiaost
4 ägg
1,8 dl vispgrädde
280 g ost

Pizzasås

Jag gjorde en egen sås på:
Knappt 1 burk tomatkross som jag drog några varv med mixern. 38,5
1 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk torkad oregano
1 grönsaksbuljong
1-2 msk persilja, frusen/ färsk eller 1 tsk torkad
1 vitlöksklyfta (pressad)
svartpppar efter behag
en nypa salt

Koka upp och låt småputtra.

Gör så här:
Ugnen 175 grader.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop philadelphiaost, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen (först såsen, sedan osten, sedan resten av toppingen!).
Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.

Kolhydrater/port utan topping: 49,7

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela