sabinasskafferi

Snabb tonfiskpasta

Publicerad 2010-09-20 20:25:42 i Pasta,

En snabb och enkel pasta som är precis lika god när den är nygjord som i matlåda.
Den här pastan kom till en sensommarkväll när jag var så sinnessjukt hungrig och trött :p

4 portioner:
* 1.5 paket tortellini
* 1 burk pastasås (vi brukar använda dolmios cherry tomato och parmesan)
* ca 250 gram tonfisk

Gör såhär:
1. Koka tortellinin enligt anvisningarna på paketet.
2. Värm såsen och tonfisken och häll sen över såsen på pastan.

Sabinas mumsiga kladdkaka ♥

Publicerad 2010-09-18 17:31:00 i Sött,

Om du är som jag och älskar chokladigt med en touch av nöt så är det här någonting för dig.
Jag var sugen på att prova någonting nytt med kladdkaka som grund och testade då att slänga i lite sånt som jag tycker är gott.
Resultatet blev guld!
Så varsågod, här kommer receptet:

Ingredienser:
1 sats kladdkaka
3 msk jordnötssmör
6 msk nutella

Såhär går det till:
1. Baka kladdkakan som det står i receptet (utan att grädda)
2. Blanda ner jordnötssmör och nutella (låt nutellan stå i rumstemperatur en stund innan så den är lättare att blanda i smeten).
3. Släng in kakan i ugnen och grädda i ca 25 minuter.

Kladdkaka

Publicerad 2010-09-18 17:25:17 i Sött,

En helt vanlig (men ovanligt god) kladdkaka som passar till alla tillfällen.
Efter att ha provat en mängd olika recept på denna omtyckta kaka så har jag kommit fram till att det här är det absolut godaste sättet!

Ingredienser:
150g smör
3 ägg
2.25 dl vetemjöl
4.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
1 krm salt

Såhär går det till:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Blanda ihop ägg och socker.
4. Blanda i övriga ingredienser.
5. Om du har ork så rekommenderar jag att du siktar i kakaon i kakan (det är värt besväret!).
6. In i ugnen i ca 25 minuter, kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten.

Servera med glass/grädde/färska bär och njuuuut!

Idébanken - Leila Lindholm

Publicerad 2010-09-18 12:53:41 i Idébanken,

Mat:
Grillad lammstek
Provencalsk lax i salami
Potatis och kantarellgratäng
Grillad tonfisk med brynt honungs och rosmarinsmör
Jordgubbs och Rabarberkräm





Bak:
Chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter
Grekisk yoghurt med honung, björnbär och rostade nötter
Vit chokladglass med färska jordgubbar
Choklad och pinjekaka
Fromage bland rödvinsmarinerad frukt
Blåbärspaj med hemkokt vaniljsås
Nutella och bananrulle
American applepie
Chocolate chip cookies
Chokladtårta med peanutbutterfrosting
Kolasnittar
Devil's food chocolate cake
Blåbärspaj med snabb rårörd vaniljkräm
Fransk chokladkolapaj med lättvispad grädde
Fikon och vaniljmarmelad



Drinks:
Lemongrass martini
Margeruita
Glöggmartini
Vanilj och citronsnaps
Pink lemonade
Glöggspritzer


Fetaostsås...enklaste i världen kanske?

Publicerad 2010-09-13 11:43:31 i Sås/dressing,

Fetaostsås är en grymt enkel och god sås som Robert hittade i metro för några år sen.
Såsen har varit återkommande på menyn ända sen dess och kan ätas till det mesta, men godast är den till kött och köttfärsbiffar tycker jag.

* 5 dl turkisk yoghurt
* 1 frp lefkos/getost eller dyl
* salt och peppar

Smula ner osten i yoghurten och smaksätt med kryddor. Klart

Tabbouleh

Publicerad 2010-09-13 11:41:09 i Övriga middagstips,

ca 5 portioner

Du behöver:

* 6 dl bulgur
* 1,2 liter grönsaksbuljong
* 2 dl hackad persilja
* 1 dl hackad mynta
* 6 st hackade körsbärstomater
* 2 st hackade rödlökar

-- "dressingen"
* saften från 1 pressad citron
* 8 msk olivolja
* 2 tsk salt
* 2 krm svartpeppar

Gör såhär:
1: Koka bulgurn i grönsaksbuljongen enligt anvisningen på förpackningen (du ska ha lika mycket buljong som det står vatten, så står det 8 dl vatten så ska du ha 8 dl buljong istället).
2. Låt svalna och blanda sen i persilja, mynta, tomat och lök.
3. Blanda dressingen och häll över bulgurn, blanda ihop och servera.
  • 3 dl grov bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 dl fint skuren bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 2 tärnade tomater
  • 3 fint strimlade salladslökar

Makaronilåda, en bra matlåda

Publicerad 2010-09-13 11:34:11 i Pasta,

Makaronilåda är en riktigt bra maträtt om du frågar mig!
Det är en sån maträtt som är riktigt god även efter att man har lagt den i en plastlåda och sen värmt upp den i en skitig micro på sin arbetsplats.

Så därför är det riktigt bra måndagsmat!
Här kommer då mitt recept för 4 portioner:

* 5 dl makaroner
* 3 paket med bacon
* 2 dl riven ost
* 3 ägg
* 4 dl mjölk
* salt och peppar


Gör såhär:
1. Koka makaronerna efter anvisningarna på paketet.
2. Knaperstek baconet.
3. Blanda ägg och mjölk (äggstanning) och smaksätt med peppar och salt.
4. Häll ner makaronerna i en smörad ugnsfast form, sprid ut baconet över makaronerna och toppa med äggstanningen.
5. Strö över osten och skjut in formen i ugnen i ca 30 minuter i 200 grader.


Lätt som en plätt...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela