Frystider
Lagringstider i frysen
Hur länge köttet kan ligga i frysen varierar
med köttslag, fetthalt, frystemperatur och
förpackningssätt. Magert kött håller sig längre
i frysen än fetare.
Griskött: 3–6 månader (för de magraste
delarna gäller den längre tiden)
Nötkött: 8–12 månader
Lammkött: 6–12 månader
Inälvsmat: 3 månader
Charkvaror: 1–2 månader (rimmade och
rökta varor har kortare hållbarhet än obehandlade.)
Charkvaror är färskvaror och ska förvaras i
kylskåp. Kom ihåg att rökta produkter lätt
ger smak och lukt åt annat i kylskåpet, förpacka
noga. Kallrökta varor håller längre än
varmrökta.
Hur länge köttet kan ligga i frysen varierar
med köttslag, fetthalt, frystemperatur och
förpackningssätt. Magert kött håller sig längre
i frysen än fetare.
Griskött: 3–6 månader (för de magraste
delarna gäller den längre tiden)
Nötkött: 8–12 månader
Lammkött: 6–12 månader
Inälvsmat: 3 månader
Charkvaror: 1–2 månader (rimmade och
rökta varor har kortare hållbarhet än obehandlade.)
Charkvaror är färskvaror och ska förvaras i
kylskåp. Kom ihåg att rökta produkter lätt
ger smak och lukt åt annat i kylskåpet, förpacka
noga. Kallrökta varor håller längre än
varmrökta.