Jambalaya
4 portioner (325 kcal/port)
Ingredienser:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd lök
1 stjälk blekselleri
2 morötter
2 hackade vilöksklyftor
150 g kryddig korv, ex chorizo (max 9%)
200 g kycklingfilé
2 tsk rapsolja
1-3 tsk cajunkrydda eller 1 krm cayennepeppar
2 dl fullkornsris
4 dl kycklingbuljong
Gör såhär:
Hacka grönsakerna i små tärningar.
Skär korven i slantar och strimla kycklingen. Hetta upp oljan och bryn grönsaker, kyckling och korv. Krydda.
Tillsätt riset. Häll på buljongen och låt koka försiktigt under lock ca 20 minuter eller tills riset känns färdigt. Späd med vatten om det blir torrt under kokningen.
Ingredienser:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd lök
1 stjälk blekselleri
2 morötter
2 hackade vilöksklyftor
150 g kryddig korv, ex chorizo (max 9%)
200 g kycklingfilé
2 tsk rapsolja
1-3 tsk cajunkrydda eller 1 krm cayennepeppar
2 dl fullkornsris
4 dl kycklingbuljong
Gör såhär:
Hacka grönsakerna i små tärningar.
Skär korven i slantar och strimla kycklingen. Hetta upp oljan och bryn grönsaker, kyckling och korv. Krydda.
Tillsätt riset. Häll på buljongen och låt koka försiktigt under lock ca 20 minuter eller tills riset känns färdigt. Späd med vatten om det blir torrt under kokningen.