Gratinerad äppel och ostfalu
4 portioner
Ingredienser:
500 g falukorv
2-3 äpplen
ca 150 g lagrad ost
2 msk söt senap
1 msk hackad persilja
Gör såhär:
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Dra av skinnet från korven och skär den i skivor, inte helt igenom dock.
2.
Pensla senap på insidan av korvens fickor.
3.
Skär 2/3 av osten i skivor, riv resten.
4.
Varva korv/äpple/ost och häll sedan över den rivna osten och persiljan över korven.
5.
Skjut in korven i ugnen i ca 15 min.
Servera med pressad potatis eller mos.
Ingredienser:
500 g falukorv
2-3 äpplen
ca 150 g lagrad ost
2 msk söt senap
1 msk hackad persilja
Gör såhär:
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Dra av skinnet från korven och skär den i skivor, inte helt igenom dock.
2.
Pensla senap på insidan av korvens fickor.
3.
Skär 2/3 av osten i skivor, riv resten.
4.
Varva korv/äpple/ost och häll sedan över den rivna osten och persiljan över korven.
5.
Skjut in korven i ugnen i ca 15 min.
Servera med pressad potatis eller mos.