Middagstips - Tacopaj
Idag blir det tacopaj till middag.
Ett alldeles utmärkt sätt att ta tillvara på resterna från helgens matkalas.
Ingredienser:
Ca 400g tacofärs
1.5 dl riven ost
1.5 dl grahamsmjöl
1.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
150g smör
3 dl mjölk
3 ägg
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, vatten och de två mjölsorterna i en stor bunke tills allting är en jämn och fin smet.
Tryck ut degen i en pajform, se till att du inte får några hål i botten och dra upp skalet på kanterna också.
Häll på köttfärsen på skalet i formen.
Blanda ägg och mjölk i en bunke och häll sen över det över köttfärsen.
Strö över osten och skicka sen in pajen i ugnen i ca 35-40 minuter.
Pajskal

Ett alldeles utmärkt sätt att ta tillvara på resterna från helgens matkalas.
Ingredienser:
Ca 400g tacofärs
1.5 dl riven ost
1.5 dl grahamsmjöl
1.5 dl vetemjöl
2 msk vatten
150g smör
3 dl mjölk
3 ägg
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, vatten och de två mjölsorterna i en stor bunke tills allting är en jämn och fin smet.
Tryck ut degen i en pajform, se till att du inte får några hål i botten och dra upp skalet på kanterna också.
Häll på köttfärsen på skalet i formen.
Blanda ägg och mjölk i en bunke och häll sen över det över köttfärsen.
Strö över osten och skicka sen in pajen i ugnen i ca 35-40 minuter.

