sabinasskafferi

Frystider

Publicerad 2010-08-24 18:16:56 i Kött,

Lagringstider i frysen

Hur länge köttet kan ligga i frysen varierar
med köttslag, fetthalt, frystemperatur och
förpackningssätt. Magert kött håller sig längre
i frysen än fetare.

Griskött: 3–6 månader (för de magraste
delarna gäller den längre tiden)

Nötkött: 8–12 månader

Lammkött: 6–12 månader

Inälvsmat: 3 månader

Charkvaror: 1–2 månader (rimmade och
rökta varor har kortare hållbarhet än obehandlade.)

Charkvaror är färskvaror och ska förvaras i
kylskåp. Kom ihåg att rökta produkter lätt
ger smak och lukt åt annat i kylskåpet, förpacka
noga. Kallrökta varor håller längre än
varmrökta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela