sabinasskafferi

Raggmunkar med fläsk

Publicerad 2011-02-01 13:01:52 i Potatis,

Ingredienser:

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Såhär gör du:
1. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet.
2. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
3. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
4. Smält smör och klicka ut smeten i små plättar. Om du vill göra det enkelt för dig så använd en plättlagg så blir alla raggisar lika stora.
5. Servera med stekt bacon och lingonsylt

Om du undrar över varför man bara ska ha i hälften av mjölken, vispa och sen köra i resten så förstår jag dig.
Anledningen till att man gör så är att det är så lätt hänt att man missar en liten mjölklump när man har 4 dl mjölk, men när det bara är 2 dl så ser man dom enkelt och slipper mjöliga överraskningar när man ska äta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela