sabinasskafferi

Paella på mitt vis

Publicerad 2010-03-05 16:34:53 i Fågel,

Paella är ju en himla trevlig färgsprakande måltid, och här kommer mitt recept för 4 portioner!



Ingredienser:
  • 4 dl aivoriris
  • ett kuvert saffran
  • 3 dl gröna ärtor
  • 400 g kyckling
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 100 g räkor
Såhär gör du:
  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. När riset är färdigkokat så har du i saffran och låter det hela stå och dra sig i någon minut (ca2-3).
  3. Stek på kycklingen och blanda i grönsakerna och räkorna och låt stå i ca 10 minuter.
  4. Blanda ner riset i stekpannan och servera sedan på en tallrik med en skiva citron och en ev sås. Vi använde Rhode Islandsås.
Tyvärr så är det varken paprika eller räkor i den på bilden, då jag gjorde en snabbvariant, men det ser ändå väldigt smarrigt och färgglatt ut tycker jag!

Italienska köttbullar i tomatsås

Publicerad 2010-03-04 16:03:42 i Pasta,

Inspirationen till det här receptet fick jag för någon sommar sen när jag var hemma hos en kompis och hennes pappa gjorde den här maten av överblivna köttbullar.
Jag har provat mig fram med lite olika smaksättningar på mina köttbullar, men den här är min favorit!




Ingredienser tomatsås:

• 1 msk Olivolja
• ½ Gul Lök
• 2 Vitlöksklyftor
• 1 näve Basilika
• 1 näve Oregano
• 3 dl krossade tomater
• 1 msk Vitvinsvinäger
• Socker
• Salt & Svartpeppar



Gör så här
1.
Finhacka lök, vitlök, oregano och basilika.
2. Fräs i olivolja tillsammans med krossade tomater.
3. Tillsätt vinäger och några nypor socker.
4. Låt koka en aning och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser köttbullar:
• 500g Nötfärs
• 1,5 torra skivor Vitt Bröd
• 1,5 dl Mjölk
• skalet av 1 Citron
• 2 dl färsk Basilika
• 2 Vitlöksklyftor
• Salt & Svartpeppar

Såhär gör du:
1. Smula sönder brödet ner i en bunke.
2. Blötlägg brödet i mjölken.
3. Riv det yttersta skalet av en 1 citron och finhacka basilikan och vitlök.
4. Blanda nötfärsen med brödsmeten.
5. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.
6. Rulla 12 lika stora köttbullar av smeten.
7. Skjut in bullarna i ugnen, 150 C tills dom har fått färg.

8. Stoppa ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allting puttra tillsammans tills köttbullarna har fått en fin stekyta.
9. Servera bullarna och såsen med nykokt pasta och lite riven parmesan.

Pasta carbonara

Publicerad 2010-03-02 14:20:11 i Pasta,

Här kommer ett recept på en enkel carbonara som man kan slänga ihop på en halvtimme!

Pasta Carbonara för 4 personer:


Ingredienser:
300 g spaghetti
150 g bacon
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde
100g parmesanost
4 äggulor

Såhär gör du:
  1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
  4. Vispa under tiden ihop grädde och riven ost.  Smaksätt med salt.
  5. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök. Blanda sedan ihop med gräddblandningen. Rör kraftigt med en sked.
  6. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar, knäck ett ägg och servera gulan på sidan av maten och gärna lite riven parmesanost.

Fattiga riddare, eller french toast

Publicerad 2010-03-02 14:09:20 i Frukost/mellis,

Jag var så superhungrig, men inte alls nå sugen på att göra mat häromdagen när jag var ensam hemma och klockan var mycket.
Då passade jag på att göra mig lite french toast!
Det kittlade dödsskönt i kistan ;)


Fattiga riddare för 2 personer:

Ingredienser:
4 skivor vitt bröd
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2,5 dl mjölk
3 tsk socker
30 g smör

Såhär gör du:

  1. Blanda samman mjölk, mjöl och ägg. Smaksätt med salt och socker. Man kan även vända de färdiga riddarna i socker/kanelblandning.
  2. Lägg bördskivorna i smeten. Stek dem därefter i smör i varm stekpanna.
  3. Vänd dem och häll över lite extra smet som blir riddarens kappa.
  4. Servera med sylt.

Man kan också ha i 1 tsk kanel om man gillar det. :)

Havregrynsgröt

Publicerad 2010-03-02 14:00:43 i Frukost/mellis,

Havregryns gröt är en otroligt god och nyttig frukost som man står sig på länge!



Havregrynsgröt 1 port:
Ingredienser:

1 dl havregryn
2 dl vatten
1/2 krm salt

Såhär gör du:
Blanda alltihopa i en djup tallrik och stoppa in i micron. Kör på tre minuter. Klart! Busenkelt!

Toppings:
Man kan ha nästan vad som helst på gröten för att variera lite, här kommer mina favoriter!
Socker och kanel
Äppelbitar
Äppelmos
Banan
Rårörda lingon
Russin
Torkade aprikoser

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela