sabinasskafferi

Tabbouleh

Publicerad 2010-09-13 11:41:09 i Övriga middagstips,

ca 5 portioner

Du behöver:

* 6 dl bulgur
* 1,2 liter grönsaksbuljong
* 2 dl hackad persilja
* 1 dl hackad mynta
* 6 st hackade körsbärstomater
* 2 st hackade rödlökar

-- "dressingen"
* saften från 1 pressad citron
* 8 msk olivolja
* 2 tsk salt
* 2 krm svartpeppar

Gör såhär:
1: Koka bulgurn i grönsaksbuljongen enligt anvisningen på förpackningen (du ska ha lika mycket buljong som det står vatten, så står det 8 dl vatten så ska du ha 8 dl buljong istället).
2. Låt svalna och blanda sen i persilja, mynta, tomat och lök.
3. Blanda dressingen och häll över bulgurn, blanda ihop och servera.
  • 3 dl grov bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 dl fint skuren bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 2 tärnade tomater
  • 3 fint strimlade salladslökar

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela