Tabbouleh
ca 5 portioner
Du behöver:
* 6 dl bulgur
* 1,2 liter grönsaksbuljong
* 2 dl hackad persilja
* 1 dl hackad mynta
* 6 st hackade körsbärstomater
* 2 st hackade rödlökar
-- "dressingen"
* saften från 1 pressad citron
* 8 msk olivolja
* 2 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
Gör såhär:
1: Koka bulgurn i grönsaksbuljongen enligt anvisningen på förpackningen (du ska ha lika mycket buljong som det står vatten, så står det 8 dl vatten så ska du ha 8 dl buljong istället).
2. Låt svalna och blanda sen i persilja, mynta, tomat och lök.
3. Blanda dressingen och häll över bulgurn, blanda ihop och servera.
Du behöver:
* 6 dl bulgur
* 1,2 liter grönsaksbuljong
* 2 dl hackad persilja
* 1 dl hackad mynta
* 6 st hackade körsbärstomater
* 2 st hackade rödlökar
-- "dressingen"
* saften från 1 pressad citron
* 8 msk olivolja
* 2 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
Gör såhär:
1: Koka bulgurn i grönsaksbuljongen enligt anvisningen på förpackningen (du ska ha lika mycket buljong som det står vatten, så står det 8 dl vatten så ska du ha 8 dl buljong istället).
2. Låt svalna och blanda sen i persilja, mynta, tomat och lök.
3. Blanda dressingen och häll över bulgurn, blanda ihop och servera.
- 3 dl grov bulgur
- 6 dl vatten
- 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
- 2 dl fint skuren bladpersilja
- 1 dl hackad färsk mynta
- 2 tärnade tomater
- 3 fint strimlade salladslökar