sabinasskafferi

Släta bullar (semlebullar)

Publicerad 2010-02-06 12:48:36 i Sött,

ca 15 st små bullar

Ingredienser:
75 smör
2,5 dl röd mjölk
25 g jäst
1 krm salt
0,5 dl socker
7,5 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma

Såhär gör du:
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme (37 grader).
2. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet (mjölk+smör).
3. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (Spara lite, ca 1/4 dl till utbakningen).
4. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa under en bakduk i ca 40 minuter.
5. Ta upp degen på ett bakbord och bake ut 15 stycken små bullar.
6. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dom jäsa under en duk i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bullarna med ägget och grädde dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
8. Låt bullarna svalna under duk på ett galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela