sabinasskafferi

Mandelmassa ca 400 g

Publicerad 2010-02-06 12:52:55 i Sött,

Ingredienser:
2,5 dl strösocker
200g mandlar
1 st äggvita

Såhär gör du:
Koka upp 6 dl vatten i en kastrull. Lägg i mandlarna i det kokande vattnet och låt dem ligga kvar två minuter. Häll av vattnet och skala mandlarna.

Lägg 200g socker och de skalade mandlarna i en hushållsapparat (har du en liten apparat kan det vara en god idé att ta hälften av sockret och mandlarna först – så att du gör om följande process två gånger). Låt allt blandas väl och låt maskinen köra på i 5-6 minuter så att massan hinner bli helt slät och varm.

Häll över mandel och sockerblandningen i en skål. Rör ner äggvitan och 1-2 dl socker (beroende på hur tunn mandelmassan är). Rulla gärna in mandelmassan i plastfolie och lägg i kylen tills det är dags för användning.

Det här receptet hittade jag hos Emma. Kika in där, hon har en hel del smarriga recept att bjuda på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela