sabinasskafferi

Chokladtårta med baileys

Publicerad 2011-10-13 14:54:06 i Sött,

8-10 bitar

Ingredienser:
350 g mörk choklad (ca 70%)
150 g smör
2 msk baileys
6 ägg
1 dl socker
smör och kakaopulver till formen

Till servering:
3 dl grädde
finrivet skal av 1 apelsin

Gör såhär:
1.
Sätt ugnen på 175 C. Smörj och pudra en form med kakao.
2.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Ta från värmen, låt svalna något och rör sedan ner Baileys.
3.
Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp, ca 8 minuter. Rör ner 1/4 av äggvispet i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner resten av äggvispet och blanda försiktigt till en jämn smet.
Häll den i formen.
4.
Grädda i ugnen i ca  25 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela