Fläskfilé med vitlökssås
Ingredienser:
600 g fläskfilé
3,5 dl matlagningsgrädde
200 g crème bonjour vitlök
1 msk oxfond
Maizena redning
Salt, svartpeppar
Champinjoner
Såhär gör du:
1. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor.
2. Stek filén i smör och krydda med salt och svartpeppar
3. Stek champinjonerna.
4. Ta ur filén ur pannan och lägg på ett fat vid sidan om medan såsen tillagas.
5. Häll grädde i stekpannan, rör ner vitlöksosten och låt den smälta.
6. Krydda med salt och peppar och ha i buljongen. Red såsen med Maizena (jag använde 1 msk, men prova dig fram och var inte för snabb med att hälla på mer) tills såsen blir krämig. Låt koka i några minuter.
7. Ha i filén och champinjonerna i pannan och låt puttra en liten stund.
8. Servera!
Grundreceptet kommer från mingodasida, hon serverade maten med pasta, jag använde mig av potatisgratäng då vi hade en massa potatis hemma. :)
Ris/bulgur funkar nog också väldigt bra. Eller kanske med lite broccoli om du inte vill äta kolhydrater?
Prova dig fram!
600 g fläskfilé
3,5 dl matlagningsgrädde
200 g crème bonjour vitlök
1 msk oxfond
Maizena redning
Salt, svartpeppar
Champinjoner
Såhär gör du:
1. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor.
2. Stek filén i smör och krydda med salt och svartpeppar
3. Stek champinjonerna.
4. Ta ur filén ur pannan och lägg på ett fat vid sidan om medan såsen tillagas.
5. Häll grädde i stekpannan, rör ner vitlöksosten och låt den smälta.
6. Krydda med salt och peppar och ha i buljongen. Red såsen med Maizena (jag använde 1 msk, men prova dig fram och var inte för snabb med att hälla på mer) tills såsen blir krämig. Låt koka i några minuter.
7. Ha i filén och champinjonerna i pannan och låt puttra en liten stund.
8. Servera!
Grundreceptet kommer från mingodasida, hon serverade maten med pasta, jag använde mig av potatisgratäng då vi hade en massa potatis hemma. :)
Ris/bulgur funkar nog också väldigt bra. Eller kanske med lite broccoli om du inte vill äta kolhydrater?
Prova dig fram!