sabinasskafferi

Fläskfilé med vitlökssås

Publicerad 2011-02-01 12:52:28 i Kött,

Ingredienser:
600 g fläskfilé
3,5 dl matlagningsgrädde
200 g crème bonjour vitlök
1 msk oxfond
Maizena redning
Salt, svartpeppar
Champinjoner

Såhär gör du:
1. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor.
2. Stek filén i smör och krydda med salt och svartpeppar
3. Stek champinjonerna.
4. Ta ur filén ur pannan och lägg på ett fat vid sidan om medan såsen tillagas.
5.
Häll grädde i stekpannan, rör ner vitlöksosten och låt den smälta.
6. Krydda med salt och peppar och ha i buljongen. Red såsen med Maizena (jag använde 1 msk, men prova dig fram och var inte för snabb med att hälla på mer) tills såsen blir krämig. Låt koka i några minuter.
7. Ha i filén och champinjonerna i pannan och låt puttra en liten stund.
8. Servera!


Grundreceptet kommer från mingodasida, hon serverade maten med pasta, jag använde mig av potatisgratäng då vi hade en massa potatis hemma. :)
Ris/bulgur funkar nog också väldigt bra. Eller kanske med lite broccoli om du inte vill äta kolhydrater?
Prova dig fram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela